TEKOÄLYN VALLANKUMOUS

Tekoäly tekee verkkosivut - melkein

Tekoäly tekee verkkosivut - melkein

Tekoäly tekee verkkosivut - melkein

12.9.2023

Jopa minä onnistuin suunnittelemaan "Tekoälyn Vallankumous" -kirjan verkkosivut tekoälyllä tai osittain siitä huolimatta. Vaikka matka oli opettavainen, siinä oli monta mutkaa. Seuraavassa kokemuksiani miten homma sujui.

1. AI Framer auttaa alkuun

Aloitin verkkosivuprojektini Framer-työkalulla, joka mainosti helppokäyttöisyyttään ja kykyään rakentaa sivut yhdellä promptilla jonka saattoi antaa myös Suomeksi,

Tee verkkosivu uudelle kirjalleni “Tekoälyn vallankumous - Käsikirja”.  Ota tekoäly haltuusi ja ole mukana val­lan­ku­mouk­ses­sa!  Tero Ojanperän kirjoittama uutuusteos on käytännön opas uusien tekoälytyökalujen kuten ChatGPT:n käyttöön.

Aluksi kaikki näytti sujuvan, ja lopputuloksena olikin perussivut. Kuitenkin, kun halusin muuttaa layouttia, lisätä yksityiskohtia tai muuttaa eri osioiden suhteita törmäsin haasteisiin.

En pystynyt tarkentamaan ohjeistusta interaktiivisesti vaan promptin saatoi antaa vain kerran. Olisin kaivannut enemmän interaktiivisuutta. Nyt ensimmäisen version jälkeen oltiin takaisin perusverkkosivun suunnittelussa vaikkakin Framer on suhteellisen yksinkertainen työkalu myös siihen.

Mainosvideolla kaikki toimii paljon paremmin 😂

2. Tekoälyn päälleliimaus ei auta

Tekoälyn lisääminen työkaluun ei tarkoita, että se toimisi optimaalisesti kaikissa tilanteissa. Vaikka annoin Framerille selkeät ohjeet, se ei aina ymmärtänyt toiveitani. Esimerkiksi, yritin antaa ohjeen mitä osioita haluaisin verkkosivulle mutta lopputulos ei ollut sen mukainen. Tuntui kuin tekoäly olisi vain "liimattu" työkaluun ilman syvempää integraatiota.

Framer AI:n paras puoli oli siinä että saat nopeasti ideoita erilaisista designeista. Mutta itse verkkosivun suunnittelussa mentiin perinteisemmillä menetelmillä. Sinällään hyvin helppokäyttöisillä

3. Integrointi tulee olemaan avain

Nykyiset tekoälypohjaiset työkalut kaipaavat parempaa integraatiota. Esimerkiksi kolmannen osapuolen palvelujen, kuten MailChimpin ja Typeformin, kanssa integrointi olisi voinut olla sujuvampaa. Nyt jouduin painimaan erilaisten asetusten kanssa hyvinkin paljon. Tekoälyn tulisi myös ymmärtää ja oppia käyttäjän toimista ja parantaa toimintaansa.

Uskon että jatkossa markkinoille tulee työkaluja joissa tekoäly on ytimessä ja kaikki on suuniteltu sen ympärille. Näin saadaan workflow joka aidosti tukee helppokäyttöisyyttä.

4. Tarvittavan osaamisen taso laskee

Tekoäly nopeuttaa tekemistä ja laskee tarvittavan osaamisen taso. Itse en ole mikään verkko suunnittelun ammattilainen. WordPress sivujen tekeminen nollasta ei olisi onnistunut tässä ajassa mutta Framerillä tekeminen onnnistui ja nopeutui huomattavasti.

Tekoäly laskee tarvittavan osaamisen tasoa ja siten varmaan mullistaa myös verkkosuunnittelun työmarkkinoita.

5. Parhaat työkalut AI-pohjaiseen verkkosivujen suunnitteluun

Vaikka Framer tarjosi alustan sivujeni suunnitteluun, markkinoilla on monia muita vaihtoehtoja, kuten UIzark ja Wixi AI. Jokaisella työkalulla on omat vahvuutensa, ja valinta riippuu projektin tarpeista.

Täältä löydät listan kymmenestä tekoälypohjaisesta verkkosuunnittelutyökalusta.